Beneficis del bàsquet per als nens

Que els nostres nens han de practicar algun esport és més que evident, però potser no estigui tan clar decidir quin és el millor esport per als nostres fills. La pràctica d'exercici físic, sigui de la manera que sigui, beneficia els més petits, estimula el seu desenvolupament i els garanteix una bona qualitat de vida.

 

Tampoc podem oblidar-nos a l'hora de triar l'esport per als nens el factor de la diversió. Els nens tenen dret a divertir-se i a jugar i això ho poden combinar amb l'exercici físic triant un esport com el bàsquet. Descobreix els beneficis del bàsquet per als nens.

 

Beneficis físics del bàsquet per als nens

 

El bàsquet és un d'aquests esports que es poden començar a practicar des de les edats més primerenques. Una de les seves majors avantatges respecte a altres esports és que es pot jugar tant a l'aire lliure com en una pista coberta, de manera que l'hivern o el mal temps no és obstacle perquè els nens segueixin jugant.

Però a més, el bàsquet aporta molts beneficis físics als infants, com:

- Una millor coordinació

- Una major concentració i una espectacular rapidesa de reflexos.

- També desenvolupa l'agilitat i les habilitats locomotrius a més d'aportar una gran resistència.

- Com tots els esports infantils, el bàsquet té cura i protegeix el sistema cardiovascular i millora la resistència muscular.

 

Beneficis emocionals del bàsquet per als nens

 

Però si són molts els beneficis físics que aporta el bàsquet per als nens, també trobem una gran quantitat de beneficis emocionals. Per ser un esport d'equip, el bàsquet fomenta la sociabilitat, ideal per als nens tímids. A més, la pròpia dinàmica del joc ensenya als nens a actuar amb rapidesa, a prendre decisions i a resoldre  situacions problemàtiques.

Per tant, el bàsquet fomenta l'autonomia dels nens, també els ajuda a sentir-se part d'un grup preparant-los per ocupar el seu lloc en la societat i ensenya valors tan importants com la cooperació. Perquè en els esports d'equip, més que la competitivitat importa la cooperació i la companyonia. No acaben aquí els beneficis emocionals de practicar bàsquet.

El bàsquet és un esport molt divertit i dinàmic. Allunya els nens del sedentarisme, els proporciona seguretat en si mateixos i també promou una bona autoestima. Amb tots aquests avantatges, és possible que el bàsquet sigui un dels esports ideals per als nens.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now